Πρόωρη Εκσπερμάτωση

Η τοπική εφαρμογή προϊόντων απευαισθητοποίησης, όπως κρέμες και σπρέϋ που περιέχουν αναισθητικά συστατικά όπως λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη για τη μείωση της ευαισθησίας του πέους, καθυστερούν την εκσπερμάτιση και παρουσιάζουν μέτρια αποτελέσματα. Μπορούν όμως να προκαλέσουν μούδιασμα του πέους, ακόμη και απώλεια στύσης και αδυναμία εκσπερμάτισης. Επίσης το αναισθητικό συστατικό, εάν δεν χρησιμοποιηθεί προφυλακτικό, μπορεί να μεταφερθεί στη σύντροφο προκαλώντας μειωμένη απόλαυση και αδυναμία οργασμού.

πρόωρη εκσπερμάτωση

Και στους δύο τύπους η εκσπερμάτιση προκύπτει πολύ γρήγορα πριν την κολπική διείσδυση ή σε λιγότερο από 1-2 λεπτά μετά τη διείσδυση. Το 50% των ανδρών που εμφανίζουν συμπτώματα πρόωρης εκσπερμάτισης αναφέρουν ότι https://eumeds.gr/ τα συμπτώματα ξεκίνησαν κατά την πρώτη σεξουαλική τους επαφή. Η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί την πιο συνηθισμένη σεξουαλική δυσλειτουργία σε άντρες κάτω των 60 ετών, συγκεκριμένα απασχολεί 1 στους 5 άντρες.

Τι Περιλαμβάνει Η Διαγνωστική Προσέγγιση Του Προβλήματος;

Τοπικά αίτια είναι δυνατόν απλά να συμμετέχουν, όπως φίμωση, περιτομή ή βραχύς χαλινός. Είναι επίσης δυνατόν να επιδεινώνεται η πρόωρη εκσπερμάτιση από τοπικές φλεγμονές τύπου βαλανίτιδας ή βαλανοποσθίτιδας. Αντί της τεχνικής «διακοπής-έναρξης», η οποία μπορεί να αποβεί ελάχιστα ικανοποιητική για τη σύντροφο, σήμερα οι άντρες μαθαίνουν να μετριάζουν και να μειώνουν το επίπεδο διέγερσης εκτελώντας αργές, αισθησιακές κινήσεις ενώ ανασαίνουν βαθιά και αργά.

  • Σαν πρόωρη εκσπερμάτιση ορίζεται η εκσπερμάτιση νωρίτερα από ότι ένας άνδρας ή η σύντροφός του θα ήθελε.
  • Η σεξουαλική δραστηριότητα αποτελεί την απόλυτη έκφραση της σωματικής και πνευματικής υγείας.
  • Επαναλαμβάνοντας αυτή τη διαδικασία μερικές φορές και υπό διαφορετικές περιστάσεις, θα μάθετε πιο είναι το σημείο της κορύφωσής σας.
  • Θεώρησαν ότι σχετίζεται με μειωμένη σεροτονεργική νευροδιαβίβαση και ενεργοποίηση συγκεκριμένων 5-ΗΤ υποδοχέων.
  • Περιγράφεται ως σύντομος λανθάνων χρόνος εκσπερμάτισης, ελλιπής ή μηδενικός έλεγχος εκσπερμάτισης, με ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στους άνδρες που υποφέρουν και τις συντρόφους τους.

Σπάνια οι άνδρες θα πάνε στον ουρολόγο, δυσκολεύονται ήδη αρκετά να παραδεχτούν στον ίδιο τους τον εαυτό ότι κάτι δεν πάει καλά «εκεί κάτω». Αρνητικές προσωπικές συνέπειες, αγωνία, απογοήτευση, αποφυγή σεξουαλικής δραστηριότητας. Η διάγνωση της ΠΕ βασίζεται στο ιατρικό και σεξουαλικό ιστορικό το οποίο βοηθά στο να καθοριστεί αν η ΠΕ είναι περιστασιακή (κάτω από συγκεκριμένες περιστάσεις ή με μια συγκεκριμένη σύντροφο) ή σταθερή. Υπάρχουν κάποια δεδομένα που υποστηρίζουν βιολογικές και ψυχολογικές παραμέτρους όπως το άγχος, η υπερευαισθησία του πέους και η δυσλειτουργία των υποδοχέων της σεροτονίνης.

Αντιδράσεις Στο Διαδίκτυο Για Τον Αργυρό Που Τραγουδά Με Φόντο Τα Μάρμαρα Του Παρθενώνα Και Ένα Βουνό Από Λουλούδια

Ακόμα και στην περίπτωση της χρόνιας πρόωρης εκσπερμάτισης οι γιατροί είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν διάφορες επιλογές θεραπείας στους ασθενείς τους. Οι θεραπευτικοί στόχοι στην πρόωρη εκσπερμάτιση δεν εστιάζονται μηχανιστικά μόνο στην αύξηση του χρόνου μέχρι την εκσπερμάτιση, γιατί https://www.google.com/url?q=https://eumeds.gr τότε ξέρουμε ότι η υποτροπή δε θα αργήσει να έρθει. Η ολιστική αντιμετώπιση του άντρα με πρόβλημα έχει σκοπό να αποκτήσει ή να ανακτήσει τον έλεγχο της εκσπερμάτισης, γιατί μόνο έτσι θα βελτιωθεί η συναισθηματική εγγύτητα και θα αυξηθεί η σεξουαλική ικανοποίηση και των δύο συντρόφων.

πρόωρη εκσπερμάτωση

Το πιο βασικό έως πριν λίγους μήνες φάρμακο, η Paroxetine, είτε σε εφάπαξ δόση χορηγούμενη μία ώρα πριν από προγραμματισμένη συνουσία, ή μετά από μια αρχική περίοδο καθημερινής χρήσης, μπορεί να είναι αποτελεσματική σε άνδρες με πρόωρη εκσπερμάτιση. Το πιο επιθυμητό θα ήταν να μπορεί ο άνδρας να μαθαίνει να αναγνωρίζει τα σημάδια έντονης διέγερσης και να διατηρεί το επίπεδο σεξουαλικής διέγερσης κάτω από το επίπεδο έντασης το οποίο ενεργοποιεί το αντανακλαστικό εκσπερμάτισης. Γενικά, μέχρι σήμερα οι μελέτες που υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα των τεχνικών συμπεριφοράς https://www.pharmacy-care.gr/ είναι λίγες. Η πρόωρη εκσπερμάτιση φαίνεται ότι αποτελεί νευροβιολογικό πρόβλημα που σχετίζεται με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης στις περιοχές του κεντρικού νευρικού συστήματος οι οποίες ρυθμίζουν την εκσπερμάτιση (εγκέφαλο και νωτιαίο μυελό). Στους άντρες που πάσχουν από πρόωρη, η σεξουαλική πράξη ολοκληρώνεται συνήθως σε 1-2 λεπτά από τη στιγμή της διείσδυσης. Η πρόωρη εκσπερμάτιση (ΠΕ) είναι μια σεξουαλική δυσλειτουργία που χαρακτηρίζεται από βραχύ χρόνο ενδοκολπικής εκσπερμάτισης, ελλιπή έλεγχο επί της εκσπερμάτισης και αρνητικές συνέπειες (π.χ. άγχος ή προβλήματα).

Σε αυτήν την περίπτωση η εκσπερμάτιση προκύπτει ταχύτατα, από το πρώτο λεπτό της διείσδυσης ή ακόμη και πριν από αυτήν. Η φάση της διέγερσης και η επίτευξη στύσης είναι πολύ σύντομες όπως επίσης η εκσπερμάτιση και ο οργασμός, χωρίς να επιτρέπει στον άντρα να απολαύσει την ερωτική πράξη. Η πρόωρη εκσπερμάτιση συμβαίνει όταν ο άνδρας εκσπερματώνει νωρίτερα, κατά τη σεξουαλική επαφή, από όταν αυτός ή η σύντροφος του θα επιθυμούσαν.

Χρειάζεστε Βοήθεια; Καλέστε Μας Για Άμεσα Και Ασφαλή Αποτελέσματα!

Παθήσεις που πρόσκαιρα προκαλούν πρόωρη εκσπερμάτιση δευτερογενώς είναι και οι φλεγμονές του προστάτη (χρόνια προστατίτιδα), καθώς και η στυτική δυσλειτουργία. Γι’ αυτό και πρέπει να αντιμετωπίζονται αρχικά και αν το πρόβλημα της εκσπερμάτισης παραμένει, τότε αντιμετωπίζουμε και την πρόωρη. Δευτεροπαθής (αναφερόμενη και ως «επίκτητη») – εμφανίζεται σταδιακά ή ξαφνικά, ενώ μέχρι τότε είχε έλεγχο της εκσπερμάτισης ή αυτή γινόταν σε χρόνο που θεωρούσε επαρκή για να απολαμβάνει τη σεξουαλική πράξη. Κάθε άνδρας που αντιμετωπίζει το πρόβλημα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης συχνά με τη βοήθεια ειδικού ψυχικής υγείας (σεξολόγο) και κατά περίπτωση αντιμετώπιση, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει φαρμακευτική αγωγή ή / και θεραπεία συμπεριφοράς. Ωστόσο, όταν η ΠΕ έχει προκύψει μετά την εμφάνιση κάποιας φλεγμονής του ουροποιογεννητικού συστήματος ή συνδέεται με κάποια άλλη σεξουαλική διαταραχή, απαιτείται αρχικά η αντιμετώπιση της οργανικής αιτίας με τη βοήθεια ουρολόγου-ανδρολόγου. Αλλά και οι σύντροφοι των ανδρών που πάσχουν από πρόωρη εκσπερμάτιση δηλώνουν ότι δεν ικανοποιούνται κατά τη σεξουαλική πράξη, αποδυναμώνεται η σχέση τους και τελικά προτείνουν στο σύντροφό τους να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Ακόμα και στην περίπτωση της χρόνιας πρόωρης εκσπερμάτισης οι γιατροί είναι πλέον σε θέση να προσφέρουν διάφορες επιλογές στους ασθενείς τους. Σήμερα ο έλεγχος της εκσπερμάτισης δεν ορίζεται σε σχέση με το χρόνο ή τον αριθμό των παλινδρομικών κινήσεων, αλλά με τη δυνατότητα του άνδρα να εκσπερματίζει όταν εκείνος το επιθυμεί. Δεν θεωρείται ουσιαστικά δυσλειτουργία όταν οι σεξουαλικές επαφές είναι πολύ αραιές μέσα στο χρόνο ή μεσολαβούν μεγάλα διαστήματα σεξουαλικής αποχής. Μικρότερος είναι επίσης ο χρόνος στις πρώτες σεξουαλικές συναντήσεις με μια καινούργια ερωτική σύντροφο. Διαταραχές της εκσπερμάτισης παρατηρούνται συχνά στους άνδρες με προβλήματα στύσης, σε αυτές όμως τις περιπτώσεις η εμφάνιση ή η επιδείνωση της πρόωρης εκσπερμάτισης είναι δευτεροπαθής, δηλαδή αποτέλεσμα της στυτικής δυσλειτουργίας.

πρόωρη εκσπερμάτωση

Η παρατηρείται, όταν ο άντρας εκσπερματώνει γρήγορα κατά τη σεξουαλική επαφή στερώντας την ερωτική ολοκλήρωση από τη σύντροφο του. Η δευτεροπαθής (αναφερόμενη και ως "επίκτητη"), εμφανίζεται σταδιακά, ή ξαφνικά ενώ σε προγενέστερο στάδιο η διαδικασία εκσπερμάτισης ήταν φυσιολογική. Περίπου το 50% των ανδρών που εμφανίζουν συμπτώματα πρόωρης εκσπερμάτισης δήλωσαν ότι τα συμπτώματα ξεκίνησαν κατά την πρώτη σεξουαλική τους επαφή.

Καφετσούλης Απόστολος

Η πρόωρη εκσπερμάτιση αποτελεί την πιο συνηθισμένη σεξουαλική δυσλειτουργία σε άντρες κάτω των 60 ετών. Το Priligy χρησιμοποιείται για την θεραπεία των συμπτωμάτων πρόωρης εκσπερμάτωσης στους άντρες, και είναι γνωστό με το όνομα Δαποξετίνη. Το Priligy δρα στο Συμπαθητικό Νευρικό Σύστημα, το οποίο είναι το σύστημα στο σώμα μας που ευθύνεται για την αποστολή μηνυμάτων από νεύρο http://raybarrows.com/2021/06/cialis/ σε νεύρο. Υπάρχει φαρμακευτική θεραπεία που έχει πλέον εγκριθεί για την πρόωρη εκσπερμάτιση αλλά και αρκετά φάρμακα που παρότι δεν έχουν επίσημη ένδειξη για αυτήν, φαίνεται από πολλές μελέτες ότι βοηθούν στο πρόβλημα. Τα προβλήματα που δημιουργεί η νόσος στη σεξουαλική ζωή του πάσχοντα καθώς και οι επιπτώσεις που έχει στην ομαλή σχέση του ζευγαριού είναι αυτονόητα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες που ήταν υπέρβαροι άντεχαν κατά μέσο όρο 7,3 λεπτά. Υπογραμμίζεται ωστόσο, ότι τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης βασίστηκαν μόνο στην αυτοαναφορά 200 ανδρών, οπότε δεν μπορούν να γενικευτούν. Η πρόωρη εκσπερμάτιση έχει δυσμενή επίδραση στον συναισθηματικό κόσμο των ανδρών αλλά και στις σχέσεις με την ερωτική του σύντροφο. Ανάπτυξη αρνητικών συναισθημάτων ως συνέπεια της αδυναμίας στην καθυστέρηση της εκσπερμάτισης όπως απογοήτευση, ενόχληση, άγχος, καθώς και αποφυγή ανάπτυξης σεξουαλικών δεσμών. Στους άνδρες με ΠΕ το αντανακλαστικό της εκσπερμάτισης εκλύεται υπερβολικά γρήγορα. Μπορεί ακόμα να σχετίζεται με προβληματικό «βουλβοσηραγγώδες» αντανακλαστικό (ο βολβοσηραγγώδης είναι μυς που συμμετέχει στην εκσπερμάτιση).

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η σύντροφος να επιρρίψει ευθύνες προς το σύντροφο της. Πολλές γυναίκες εκλαμβάνουν την πρόωρη εκσπερμάτιση ως μία εγωιστική συμπεριφορά από την πλευρά του άνδρα νομίζοντας ότι αδιαφορούν για την δική τους ερωτική ικανοποίηση. Στην πραγματικότητα, η πρόωρη εκσπερμάτιση μπορεί να καταβαραθρώσει την ψυχολογία ενός άνδρα. Ηπρόωρη εκσπερμάτωσηαποτελεί μια από τις πιοσυχνέςσεξουαλικές δυσλειτουργίες, σε άνδρες που είναιμικρότεροι από 60 ετών. Για την ακρίβεια, η πρόωρη εκσπερμάτιση υπολογίζεται ότι επηρεάζει1 στους 5 άνδρες.

Πρόκειται για τεχνικές συμπεριφοράς που εμπεριέχουν ειδικές ασκήσεις διέγερσης μέχρι το όριο της εκσπερμάτισης και αναστολή της διαδικασίας με συμπίεση του πέους πολλές φορές. Η κλινική εμπειρία όμως έχει δείξει ότι μετά την αρχική επιτυχία της τάξεως http://advantagelumberco.com/?p=253288 του 50-60%, δεν καταφέρνουν να προσφέρουν μακροχρόνια βελτίωση. O Waldinger και οι συνεργάτες του το 1998 υποστήριξαν ότι η πρωτογενής πρόωρη εκσπερμάτιση είναι μια διαταραχή που καθορίζεται κυρίως από νευροβιολογικούς και γενετικούς παράγοντες.